Изборният ден в Швейцария, Франция и Дания протича спокойно. Сънародниците ни гласуват

...
Изборният ден в Швейцария, Франция и Дания протича спокойно. Сънародниците ни гласуват
Коментари Харесай

Без големи струпвания пред секциите в Швейцария, Франция и Дания

Изборният ден в Швейцария, Франция и Дания протича умерено. Сънародниците ни гласоподават без огромни струпвания пред изборните секции, осведомят от Министерството на външните работи на своя уебсайт.

По-рано оттова оповестиха, че за сънародниците ни в Шанхай и Сингапур изборният ден към този момент е завършил.

 

Висока е изборната интензивност и даже има и опашки пред секциите в Босилеград и Цариброд, Сърбия, споделиха наши сънародници от другата страна на границата. Идвали и хора, които живеят в България, във Варна, но  са с непрекъснат адрес в двата града в Сърбия.

 

До 15 ч.  в Босилеград бяха дали своят вот над 120 с право на глас, до края на изборния ден ще се удвоят, предвижда журналистът от локална организация Мирослав Перевич:

" Доста хора чакаха, ще станат 200 несъмнено ".

 

По два часа са чакали пред КИЦ в Цариброд, където се гласоподава с машина, сподели за БНР журналистът от локален елктронен портал Александър Тодоров:

 

" Много жители от България пристигнаха да гласоподават тук и чакаха до 2 часа да влезат в изборната секция да гласоподават. Те ми споделиха, че чакат доста. Имаше една жена от Варна, пристигнала да гласоподава в Цариброд. Иначе всичко е обикновено, няма никакви нередности, изборите протичат в спокойна конюнктура ".


В 11:00 часа българско време пък приключи гласуването в най-рано отворилите изборни секции в Оукланд и Крайстчърч в Нова Зеландия. В Оукланд са дали своят вот 82, а в Крайстчърч 30 наши сънародници, живеещи или пребиваващи на територията на Нова Зеландия.

Последни ще затворят изборните секции в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и на западното крайбрежие на Канада, където изборният ден завършва в 6:00 часа българско време в понеделник, 3 април.

Днес МВнР апелира българските граждани в чужбина да ревизират адресите на изборни секции в систематизирания лист.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър! 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР